Που επιδρά στο σκύλο μας σε ποια τρόφιμα υπάρχει

Πρόκειται για μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, που αποτελεί για τους χημικούς μηχανικούς κομμάτι του συμπλέγματος Β. Είναι η Β7 ή βιταμίνη Η. Έχει ευεργετική δράση στο τρίχωμα, στο δέρμα αλλά και στα νύχια του σκύλου μας, γι’ αυτό και ονομάζεται βιταμίνη της ομορφιάς αφού τον κάνει να λάμπει.biotin1


Αυτό συμβαίνει διότι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό των πρωτεϊνικών αμινοξέων στις ρίζες της τρίχας και τα κύτταρα των νυχιών. Επίσης μέσω της συνεργασίας με άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β2, Β6 και Β3) αλλά και την βιταμίνη Α επιτυγχάνει τη διατήρηση υγιούς δέρματος (το μεγαλύτερο όργανο του σώματος του σκύλου).
Όμως η δράση της δεν σταματά σ’ αυτό, αλλά διαδραματίζει έναν τεράστιο ρόλο στον μεταβολισμό (λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες) συμβάλλοντας στην επαύξηση της καλής ενέργειας του σκύλου μας.
biotin3

Σε 7 σημεία ευεργετεί το σκύλο μας

Στην πραγματικότητα έχουν βρεθεί και αναλυθεί 8 διαφορετικοί τύποι βιοτίνης, αλλά μόνο η D-Biotin υπάρχει σε φυσική μορφή και επιδεικνύει ωφέλιμη δράση στο πεπτικό σύστημα του σκύλου μας. Ποια όμως είναι αυτή η ωφέλεια από την χορήγηση βιοτίνης;
ΤΡΙΧΩΜΑ: Βοηθά στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης ενώ συμβάλει και στη διατήρηση του φυσικού χρώματος.
ΔΕΡΜΑ: Συμβάλλει στη διατήρηση της υγιούς κατάστασης του δέρματος ενώ επιδρά θετικά σε ενδεχόμενο έκζεμα και τις δερματίτιδες.
ΝΥΧΙΑ: βελτιώνει κατά πολύ την υγεία των νυχιών του σκύλου με αποτέλεσμα να μην εμφανίζει λεπτά και εύθραυστα νύχια.
ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΙ: Συντελεί στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων. Οι βλεννογόνοι του σώματος, καλύπτουν κοιλότητες του οργανισμού και αποτελούν έναν άλλο αποτελεσματικό φραγμό σε παντός είδους μικρόβια. Με τη βλέννα που εκκρίνουν παγιδεύουν τους μικροοργανισμούς και δεν επιτρέπουν την είσοδό τους στον οργανισμό.
ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Μέσω της βιοτίνης ο σκύλος απολαμβάνει μία καλύτερη λειτουργία του νευρικού του συστήματος που συνεπάγεται πολύ καλύτερη ψυχολογική λειτουργία του οργανισμού του.
ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Εχει βρεθεί σε έρευνες ότι συμβάλει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αφού μειώνει δραστικά τα τριγλυκερίδια
ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ: Το γεγονός ότι συμβάλει στο γρήγορο μεταβολισμό τόσο των λιπών (που ο σκύλος τα μετατρέπει κατά κύριο λόγο σε ενέργεια) αλλά και των υδατανθράκων (ειδικά σε όσους επιλέγουν τη λύση της ξηράς τροφής που εμπεριέχει υψηλά επίπεδα αμύλου) η βιοτίνη συμβάλει στην απώλεια βάρους ή στο να μην πάρει ο σκύλος πολλά κιλά.
biotin4

Σε ποια τρόφιμα υπάρχει

Ο βασιλιάς της βιοτίνης θεωρείται η μαγια μπύρας που περιέχει 115 μικρογράμμαρια βιοτίνης στα 100 γραμμαρια. Υψηλές συγκεντρώσεις βρίσκουμε και στο μοσχαρίσιο συκώτι (100 mg/100 gr) αλλά και στο αυγό (35 mg/100 gr). Από εκεί και πέρα σε μικρές ποσότητες υπάρχει η βιοτίνη στο σπανάκι (6.9 mg/100 gr) αλλά και στις μπανάνες (6 mg/100 gr) και τις φράουλες (4 mg/100 gr).

Τα προτεινόμενα σιτηρέσια των BARFistas εγγυώνται ότι τα παιδιά σας θα λαμβανούν ακριβώς τις απαιτούμενες ποσότητες βιταμινών μέσω τροφίμων χωρίς να προστίθενται χημικά σκευάσματα .