Η φύση μας δίνει όλα εκείνα τα συστατικά που χρειαζόμαστε για την προστασία του σκύλου μας
Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του ήρθαν οι ατελείωτες βόλτες με το σκύλο μας, το παιχνίδι του στο χώμα και βέβαια η έκθεση του σε πολλούς παράγοντες που μπορούν να του προκαλέσουν προβλήματα… Μπορούμε να τον περιορίσουμε και να μην παίξει ώστε να μην έχουμε θέματα; Η απάντηση είναι αρνητική και οι BARFistas σας συμβουλεύουν να έχετε μαζί σας έναν μεγάλο σύμμαχο. Το μήλοξυδο.
miloxido


Είναι σαφές ότι αν δούμε το σκύλο μας να υποφέρει από φαγούρα στο δέρμα ή στα αυτιά, θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε. Η πρώτη μας ενέργεια είναι να πάμε στο πλησιέστερο pet shop και να εντοπίσουμε όλα αυτά τα γεμάτα χημικά και γεμάτα συντηρητικά προϊόντα που γδύνουν την τσέπη μας και επιβαρύνουν την υγεία του για να τον βοηθήσουμε. Οι BARFistas ξέρουν ότι τα πράγματα είναι πιο απλά και το …ταπεινό μηλόξυδο κάνει πολύ καλύτερα την ίδια δουλειά…

miloxido1
Ο κρυφός θησαυρός

Είτε του το δίνετε στο φαγητό ή στο νερό του, είτε τον ψεκάζετε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το μηλόξυδο βοηθά τόσο στην τόνωση του ανοσοποιητικού του συστήματος όσο και στην αποτοξίνωση των νεφρών αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτά τα οφέλη προκύπτουν αν βάζετε στο φαγητό του μηλόξυδο. Προσοχή όμως μιλάμε για το οργανικό, ωμό και αφιλτράριστο μηλόξυδο και όχι για σκευάσματα που περιέχουν καραμελόχρωμα, ξύδι και ολίγο από μηλόξυδο.
Ιδού λοιπόν 3 χρήσεις του θαυματουργού αυτού για την υγεία του τροφίμου που πραγματικά κάνει τη διαφορά στο σκύλο μας:
Φαγούρα στο δέρμα. Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από φαγούρα στο δέρμα και στα εξανθήματα που προκαλούνται από διάφορα χόρτα. Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμοστεί είναι βάζοντας το σε ψεκαστήρι με αναλογία 50/50 (νερό και μηλόξυδο). Με αυτό το μίγμα ψεκάζετε απευθείας πάνω στις πληγές 2 φορές την ημέρα. Εναλλακτικά και κυρίως για προληπτικούς λόγους μπορείτε να βάζετε στο φαγητό του ή στο νερό του το ένα τέταρτο έως μισό κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο για κάθε 10 κιλά σκύλου, 2 φορές την ημέρα.
Καθάρισμα αυτιών. Το σύνηθες είναι αν έχουμε φαγούρα στο δέρμα να έχουμε και φαγούρα στα αυτιά. Αυτό που συνίσταται αν έχουμε πρόβλημα με τα αυτιά και θέλουμε να τα καθαρίσουμε ή αν θέλουμε να τα διατηρούμε καθαρά, είναι να κάνουμε πλύσεις με αναλογία 50% νερό και 50% μηλόξυδο, ώστε να προλάβουμε τη μόλυνση του αυτιού. Πρακτικά παίρνουμε βαμβάκι, τα βρέχουμε με το διάλυμα μας και του καθαρίζουμε τα αυτιά.
Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανάμιξη μηλόξυδου με νερό δημιουργεί μούργα μέσα στο ψεκαστήρι και θα πρέπει να την καθαρίζετε συχνά πυκνά. Αυτό δεν θα συμβαίνει αν χρησιμοποιείτε απιονισμένο νερό (περιορίζει αισθητά το φαινόμενο) ή ανακατεύετε συχνά πυκνά το μίγμα μέσα στο ψεκαστήρι.
miloxido6
Απωθητικό ψύλλων, σκνιπών και κροτώνων (τσιμπουριών). Εδώ η δράση του είναι κυρίως προληπτική αλλά πρέπει να είμαστε σχολαστικοί στο να ψεκάζουμε το σκύλο μας 2 φορές την ημέρα (πρωί και πριν το σούρουπο) με καθαρό (χωρίς δηλαδή ανάμιξη του νερό) μηλόξυδο. Καλό θα ήταν να το κάνετε και πριν ο σκύλο σας βγει βόλτα.

Η Super Premium κατηγορία των BARFistas εξασφαλίζει τη χορήγηση επαρκών ποσοτήτων μηλόξυδου στο πεπτικό σύστημα του σκύλου. Αν εσείς επιπροσθέτως τον ψεκάζετε καθημερινά κατά το καλοκαίρι τότε θα έχετε ένα σκύλο υγιέστατο…