Το πιο ευεργετικό μπαχαρικό στον κόσμο για την υγεία του σκύλου μας
Μπορεί να ακούγεται τρελό… Να φαίνεται εξωπραγματικό και δύσκολα πιστευτό! Το ερώτημα είναι απλό: Μπορεί ένα μπαχαρικό να βελτιώσει την υγεία του σκύλου μας και να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής του; Η απάντηση των ειδικών στη διατροφή των σκύλων είναι καταφατική και αυτό το θαυματουργό μπαχαρικό ονομάζεται ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ!

Turneric-5

 

Το μυστικό της ευεξίας και της δύναμης που δίνει στον οργανισμό του σκύλου μας, κρύβεται σε μια ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη… Πρόκειται για μια φωτεινή κίτρινη χημική ουσία που αποτελεί το 2-6% του κουρκουμά!
Ο κατάλογος με τα πλεονεκτήματα για την υγεία του είναι μεγάλος. Ας δούμε τα σημαντικότερα.


- Ο κουρκουμάς έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Μπορεί να σκέφτεστε ότι η φλεγμονή είναι μόνο ένα πρόβλημα για σκύλους με ασθένεια των αρθρώσεων ... αλλά η χρόνια, κρυμμένη φλεγμονή είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος. Είναι η ρίζα σχεδόν όλων των ασθενειών.

Καρκίνος, αρθρίτιδα, αλλεργίες, νεφροπάθειες, οδοντικά νοσήματα, πεπτικές ασθένειες ... όλα προκαλούνται από μία κάποια φλεγμονή που δρα εκφυλιστικά και ύπουλα για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο σώμα του.
Turmeric-2

Χαμηλού βεληνεκούς φλεγμονή
Αν ο σκύλος σας εκτίθεται σε ιούς ή βακτήρια, η οξεία φλεγμονή θα απελευθερώσει λευκά αιμοσφαίρια στους ιστούς του σώματος και θα ξεκινήσει τη διαδικασία επούλωσης. Αλλά η χρόνια φλεγμονή - το είδος της χαμηλής φλεγμονής που μένει για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια - είναι ο πραγματικός ένοχος πίσω από τα περισσότερα εκφυλιστικά και φλεγμονώδη θέματα υγείας στο σκυλί σας.

Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να συνδεθούν με τις οδοντικές ασθένειες. Οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Εχουν καταλήξει δε στο συμπερασμα ότι η χρόνια χαμηλή φλεγμονή είναι ένας σημαντικός παράγοντας εκφυλισμού των αρθρώσεων.
Φλεγμονές λοιπόν οι βασικοί μοχλοί των περισσότερων ασθενειών στο σώμα... Η σοφή φύση λοιπόν μας έδωσε ένα όπλο για όλα τα παραπάνω… Τον κουρκουμά ο οποίος είναι το καλύτερο ίσως φυσικό αντιφλεγμονώδες που έχει να προσφέρει η φύση.
Turneric-3

- Ο κουρκουμάς μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη (και ίσως και στην θεραπεία) του καρκίνου
Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο και ο κουρκουμάς είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς θα μπορούσε να σταματήσει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις από το να γίνουν καρκίνος. Έτσι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου.

Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι μπορεί να θεραπεύσει ακόμη και τον καρκίνο! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σχεδόν το 35% των μελετών γύρω από τον κουρκουμά αφορούσαν την αντικαρκινική του δράση! Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα αυτών των μελετών αφήνουν υποσχέσεις, αφού έχουν αποδείξει ότι ο κουρκουμάς είναι σε θέση  όχι μόνο να εμποδίσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων αλλά ακόμη-ακόμη κα να τα εξαλείψει.

- Ο κουρκουμάς μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της αρθρίτιδας
Γνωρίζουμε ότι η αρθρίτιδα είναι το αποτέλεσμα της φλεγμονής και ο κουρκουμάς μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα.Αλλά μπορεί επίσης να ανακουφίσει τον πόνο και την ακαμψία στην αρθρίτιδα ... «Ισως και καλύτερα από τα συμβατικά φάρμακα για τον πόνο» υποστηρίζουν ορισμένοι μελετητές της ευεργετικής δράσης του κουρκουμά στο σώμα μας.

Turneric-4


-Ο κουρκουμάς αυξάνει θεαματικά την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού
Η οξειδωτική βλάβη πιστεύεται ότι είναι ένας από τους μηχανισμούς πίσω από την εκδήλωση πολλών ασθενειών. Αφορά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες έχουν την τάση να αντιδρούν σε σημαντικές οργανικές ουσίες, όπως τα λιπαρά οξέα, οι πρωτεΐνες και το DNA.

Ο κύριος λόγος που τα αντιοξειδωτικά είναι τόσο ευεργετικά για την υγεία, είναι επειδή προστατεύουν τον οργανισμό του σκύλου από τις ελεύθερες ρίζες. Η κουρκουμίνη είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες λόγω της χημικής της δομής.

Αλλά ο κουρκουμάς ενισχύει ταυτόχρονα τη δραστηριότητα των αντιοξειδωτικών ενζύμων που έχει ο οργανισμός από μόνος του, ούτως ή άλλως. Έτσι, συμβάλλει στην καλύτερη υγεία σε διπλό επίπεδο. Μπλοκάρει άμεσα τις ελεύθερες ρίζες και ταυτόχρονα διεγείρει τους φυσικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του σώματος.
Turmeric-1

Σωστή λήψη της κουρκουμίνης
Η κουρκουμίνη στον κουρκουμά είναι δύσκολο για το σκυλί σας να απορροφηθεί εάν την δίνεται από μόνη της. Έτσι είναι σημαντικό να συνδυάσετε τον κουρκουμά με ένα υγιές λάδι όπως το ελαιόλαδο ή με λιναρόσπορο. Και τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να αυξήσουν σημαντικά στην απορρόφηση.

 

Με τις συνταγές των BARFistas θα είστε σίγουροι για την σωστή πρόσληψη της κουρκουμίνης από τον σκύλο σας καθώς και των συστατικών που βοηθούν στην απορρόφησή της. Δεν εντάξαμε άλλωστε τυχαία τον κουρκουμά στη super premium κατηγορία των προϊόντων μας.