Δεν είναι λύση η απομάκρυνση με τα δάκτυλα

Το βλέπουμε να απομυζεί το αίμα του σκύλου μας και να φουσκώνει… Αμέσως πάμε να το απομακρύνουμε. Ένα τεράστιο λάθος με πιθανώς άσχημες εξελίξεις τόσο για τη δική μας υγεία, όσο και γι αυτή του σκύλου μας.
tsimpouri7

 Σε πολλές περιπτώσεις ένα τσιμπούρι είναι πιθανό να μεταφέρει παθογόνους παράγοντες που είναι επιβλαβείς για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Το σάλιο ή το αίμα του τσιμπουριού να είστε σίγουροι, είναι κάτι που δεν θέλετε να υπάρχει στο δέρμα σας. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το τράβηγμα ενός τσιμπουριού, ακόμη και με τσιμπιδάκια, μπορεί να σχίσει τα τμήματα του στόματος του και να προκαλέσει ακατάσχετη ροή επιβλαβών μικροβίων εντός του οργανισμού του σκύλου μας και βέβαια πάνω στο δικό μας δέρμα.

tsimpouri2

Τι δεν πρέπει να κάνετε

Μην το πιέζετε και μην το συνθλίβετε. Αυτό μπορεί να αναγκάσει τα μολυσματικά σωματικά υγρά που βρίσκονται μέσα στα τμήματα του στόματος του κρότωνα (τσιμπουριού) να μείνουν εντός του σώματος του σκύλου μας.

Μην εφαρμόζετε διάφορες ουσίες στο σημείο που έχει τσιμπήσει ο κρότωνας (τσιμπούρι). Η επίθεση οποιασδήποτε ουσίας όπως ζελέ πετρελαίου, σπρέι αφαίρεσης νυχιών, οινόπνευμα ή διάφορα άλλα απωθητικά, οδηγούν το τσιμπούρι να κάνει εμετό (δηλαδή ακατάσχετη ροή μολυσματικών ασθενειών). Αφού όλα τα μολυσματικά περιεχόμενα στο στομάχι του βγαίνουν εκτός.
tsimpouri5

Οι κρότωνες (τσιμπούρια) ζουν χωρίς αέρα

Αυτό που δεν ξέρουν οι πολλοί είναι ότι ζουν χωρίς αέρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν του ρίξουμε λοιπόν υγρά που δεν το αφήνουν να αναπνεύσει θα στέλνει για ώρες όλες τις μολυσματικές ασθένειες που εκείνο κυοφορεί για ώρες εντός του σώματος του σκύλου μας.


Η μόνη λύση ασφαλούς απομάκρυνσης είναι η λαβίδα για τσιμπούρια.
tsimpouri6