Στη γούνα του σκύλου μας κρύβονται τα μυστικά της υγείας του

Πέραν των φυσιολογικών 2 περιόδων που αλλάζει τρίχωμα, η συνεχής τριχόπτωση είναι σημάδι ότι πρέπει να ανησυχήσουμε και να ψαχτούμε στο τι φταίει και ο σκύλος μας χάνει τρίχωμα…

Ο υγιής σκύλος πρέπει να έχει πλούσιο και λαμπερό τρίχωμα. Οσο και αν ακούγεται περίεργο ο καλύτερος δείκτης της ευζωϊας (όχι μόνο σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας) του «παιδιού» μας είναι το τρίχωμα του.

Καθίσταται προφανές για να έχουμε υγιές τρίχωμα και να περιοριστεί η τριχόπτωση χρειαζόμαστε μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνες (όσο και να προσπαθούν να σας πείσουν για το αντίθετο ο σκύλος παραμένει ένα σαρκοφάγο ον) και καλά λιπαρά.

skylos trixoptosi

Με γαριδάκια δεν γίνεται δουλειά

Η γούνα του καλού μας φίλου είναι φτιαγμένη κατά βάση από πρωτεϊνη οπότε αν έχουμε τριχόπτωση, θαμπό τρίχωμα ή η τρίχα είναι εύθραυστη τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι η διατροφή που του δίνουμε είναι πτωχή σε πρωτεϊνές και καλά λιπαρά και ως εκ τούτου είναι ένα σημάδι πως η διατροφή του δεν είναι πλήρης και δεν παίρνει όλα τα συστατικά που χρειάζεται.

Μην πέφτετε στην παγίδα της διαφήμισης. Η ξηρά τροφή λόγω του χρόνου έκθεσης της σε θερμική επεξεργασία (από 200 έως 800 βαθμούς κελσίου) έχει απολέσει κάθε θρεπτικό συστατικό.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
-Ξεκινήστε άμεσα BARF. Η φυσική διατροφή σκύλου περιέχει όλα όσα χρειάζεται ο σκύλος μας για να αναπτυχθεί ως ένα υγιές και ευτυχισμένο ον

skafaki BM
-Λιναρόσπορος-Ελαιόλαδο. Χορηγήστε του ως επιπρόσθετη διατροφική παροχή λιναρόσπορο και ελαιόλαδο (σε μικρή ποσότητα). Το λάδι σολωμού του εμπορίου έχει τεράστιες ποσότητες συντηρητικών και άλλων ουσιών που τελικά δεν ενδείκνυται (διαβάστε εδώ & εδώ).

linarosporoselaiolado

-Χτένισμα. Μία έως δύο φορές την εβδομάδα υιοθετήστε τη συνήθεια του χτενίσματος με μία κατάλληλη βούρτσα για το σκύλο σας

xtenisma skylou

 

Η super premium τροφή των ΒARFistas περιέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν το τρίχωμα του σκύλου σας να λάμπει (δείτε εδώ).

Μαρκησία: Το Βαρελόσκυλο που έγινε πριγκηπέσα