Η Υγεία του επιβάλλει την πρόληψη
Ήρθε λοιπόν το φθινόπωρο αλλά τα κεφάλια αρνούνται να μπουν μέσα… Λογικό αφού το καλοκαίρι δεν λέει να μας παρατήσει… Όμως όλοι σχεδόν βρισκόμαστε ενώπιον της καθημερινότητας… Το ίδιο και τα σκυλιά μας που έρχονται από μία μακρά περίοδο μεγαλύτερης παραμονής στη φύση… Φθινοπωρινές προληπτικές εξετάσεις λοιπόν αφού οι κίνδυνοι εκεί έξω είναι τεράστιοι και συγκεκριμενοποιούνται στην ερλιχίωση και τη λεϊσμανίαση!!
autumm

Διαβάστε περισσότερα: Φθινοπωρινές προληπτικές εξετάσεις

Κρατήστε τον δροσερό τις ζεστές μέρες
Καλοκαίρι. Η ζέστη στη ζενίθ συναγωνίζεται τη διάθεση μας για διαρκείς εξόδους… Νομίζετε ότι ο σκύλος μας λειτουργεί διαφορετικά; Η απάντηση είναι αρνητική και βέβαια όσο περισσότερο «έξω» τόσο αυξάνουν οι κίνδυνοι αλλά και οι ανάγκες περιποίησης του σκύλου μας…
Baner pas 1

Διαβάστε περισσότερα: Καλό καλοκαίρι...και για τον σκύλο μας

Πως η διατροφή του οδηγεί στην εκδήλωση της νόσου

Σε μεγάλο πρόβλημα έχει αναχθεί για τους σκύλους μας τα τελευταία 30 χρόνια η αρθρίτιδα… Πρόκειται για αρρώστια που προσβάλλει κατά κύριο λόγο τα ηλικιωμένα σκυλιά και όσο και να σας φαίνεται περίεργο, η διατροφή που έχετε επιλέξει για το σκύλο σας κατά τη διάρκεια της ζωής του συμβάλλει τόσο στην αύξηση των κρουσμάτων όσο και στη μεγιστοποίηση των συνεπειών της αρρώστιας.
arthritis7

Διαβάστε περισσότερα: Πως να αντιμετωπίσετε την αρθρίτιδα στο σκύλο σας

Πως διασφαλίζεται η προστασία του από επιβλαβή βακτήρια

Πόσοι δεν έχουμε δει τους σκύλους μας να ξεθάβουν κόκκαλα η σαπισμένα τρόφιμα και να τα τρώνε χαρούμενοι χωρίς να παθαίνουν τίποτε; Πόσοι δεν έχουμε αναρωτηθεί για το υγιεινό αυτής της συνήθειας με την κατανάλωση σαπισμένων τροφών; Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι οι σκύλοι μας έχουν τέτοιο πεπτικό σύστημα που δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
peptiko1

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί ο σκύλος μας έχει όξινο πεπτικό σύστημα

Είναι αυτό πρόβλημα;

Όλοι έχουμε δει τους σκύλους μας να κορφολογούν με μανία χορτάρια, επιδεικνύοντας μία τεράστια όρεξη να τα φάνε… Πολλοί θεωρούν ότι ο σκύλος τους έχει πρόβλημα, αφού ως σαρκοφάγο δεν μπορεί να μεταλλάσσεται σε μηρυκαστικό. Αλλοι το έχουν συνδέσει με γαστρεντερικά προβλήματα και κάποιοι  θεωρούν ότι τους λείπουν φυτικές ίνες.
xorta

Διαβάστε περισσότερα: Ο σκύλος μου βόσκει χορτάρια…

Στεγνή μύτη σκύλου, ένα πρόβλημα που δεν είναι πρόβλημα

Εδώ μιλάμε για τη μύτη… Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μία στεγνή μύτη δείχνει ότι ο σκύλος μας αντιμετωπίζει  πρόβλημα υγείας ή αντίστοιχα αν μία υγρή και κρύα μύτη δείχνει την ευεξία του… Η απάντηση εδώ είναι αμφίσημη… Κάτι σαν ναι μεν αλλά..
wet mouth1

Διαβάστε περισσότερα: Η υγρή μύτη είναι σημάδι υγείας;

Μια μυθοπλασία καταρρίπτεται
Αφού τα βλέπει ασπρόμαυρα τι του παίρνεις χρωματιστά παιχνίδια; Ένας κοινότυπος μύθος που είναι τόσο διαδεδομένος όσο ο μύθος ότι δήθεν ένας σκύλος αν φάει ωμό κρέας θα αγριέψει, είναι ότι τα σκυλιά μας βλέπουν μόνο αποχρώσεις του μαύρου, του λευκού (άντε και του γκρι)… Είναι όμως έτσι;
xromata1

Διαβάστε περισσότερα: Τελικά τα σκυλιά έχουν αχρωματοψία;

Δεν είναι λύση η απομάκρυνση με τα δάκτυλα

Το βλέπουμε να απομυζεί το αίμα του σκύλου μας και να φουσκώνει… Αμέσως πάμε να το απομακρύνουμε. Ένα τεράστιο λάθος με πιθανώς άσχημες εξελίξεις τόσο για τη δική μας υγεία, όσο και γι αυτή του σκύλου μας.
tsimpouri7

Διαβάστε περισσότερα: Πως αφαιρούμε τα τσιμπούρια

Οι αρρώστιες που φέρνουν τα τσιμπούρια (κρότωνες)

Ο χειμώνας πέρασε και έχουμε μπει πλέον στην Άνοιξη… Ο καιρός ζεσταίνει, οι κουνιστές ουρές ετοιμάζονται να ξεχυθούν στα χώματα και στα χορτάρια… Όμως εκεί παραμονεύουν οι κρότωνες και λοιπά εξωπαράσιτα… Είναι η εποχή τους και δυστυχώς θα κρατήσει μέχρι να μπούμε και πάλι στο χειμώνα…
tsimpouri3

Διαβάστε περισσότερα: Στην εποχή των τσιμπουριών οι σκύλοι μας κινδυνεύουν…

Πώς να τον προστατέψετε από τους «πότες αίματος» με λύσεις της φύσης

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ενοχλητικό από το κολλημένο τσιμπούρι που ρουφά το αίμα του σκύλου μας… Αυτή δε είναι η καλή εκδοχή αφού αν τύχει και το τσιμπούρι είναι μολυσμένο, τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον εφιάλτη της ερλίχειας…
ticks1

Διαβάστε περισσότερα: Τα αιθέρια έλαια που απωθούν τα τσιμπούρια…

Κάμπιες Πεύκων: Ένας υπαρκτός τρόμος απειλεί τα σκυλιά μας την Άνοιξη και το Καλοκαίρι

Ενας κρυμμένος τρόμος για τους σκύλους μας κρύβεται την Άνοιξη και μέχρι τον Ιούλιο γύρω από τα πεύκα… Ο λόγος για τις κάμπιες των πεύκων που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο στον αγαπημένο μας φίλο. Τώρα λοιπόν που ανοίγει ο καιρός και ξεχυνόμαστε στα πάρκα πρέπει να διατηρούμε τα μάτια μας 14 προκειμένου να τον προφυλάξουμε από τις βίαιες αλλεργικές αντιδράσεις που κρύβει η κάμπια των πεύκων.

dog kampies

Διαβάστε περισσότερα: Κάμπιες Πεύκων:Πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Μειώστε άγχος και καρδιακούς παλμούς συμβιώνοντας με σκύλο

Ένα είναι βέβαιο ότι στα χρόνια της κρίσης που βιώνουμε αυξήθηκαν κατά πολύ οι άνθρωποι στην Ελλάδα που ζήτησαν τη βοήθεια του σκύλου… Ετσι αυξήθηκαν κατά πολύ οι υιοθεσίες και ο έλληνας ήρθε πιο κοντά στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Αυτή η επιλογή πολλών συνανθρώπων μας δεν ήρθε τυχαία αλλά ήταν αποτέλεσμα των αγχωτικών καταστάσεων που βιώνει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας των ατέρμονων και αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών… 

dog hug

Διαβάστε περισσότερα: Μείωση άγχους και καρδιακών παλμών

Καλαζάρ και όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόληψη και φυσικά υλικά

Μία συγκεκριμένη σκνίπα και όχι όλα τα κουνούπια …κομίζουν την κατάρα του καλαζάρ στο σκύλο μας. Οι BARFistas συνεχίζουν το ταξίδι της γνώσης στις ζωοανθρωπονόσους που μεταδίδονται από το σκύλο στον άνθρωπο και ενδημούν στη χώρα μας, με στόχο όχι να πανικοβάλουν ώστε να πουλήσουν προϊόντα και άλλες «αγαθές» υπηρεσίες αλλά να ενημερώσουν… Σειρά λοιπόν έχει το καλαζάρ ή λεϊσμανίαση.

Διαβάστε περισσότερα: Λεισμανίαση: Η κατάρα των σκύλων

Λυσσασμένος σκύλος…

lyssa4
Ήταν τόσο έντονη η συγκεκριμένη ζωοανθρωπονόσος στο παρελθόν που ακόμη έχει μείνει η φράση «σαν λυσσασμένος» παρότι στη χώρα μας, το τελευταίο κρούσμα λύσσας στον άνθρωπο παρουσιάστηκε το 1975 και το τελευταίο κρούσμα λύσσας σε σκύλο το 1985.
Η λύσσα είναι ζωονόσος που οφείλεται σε διάφορα στελέχη του ιού Lyssavirus (ραβδοϊός), οι οποίοι προσβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ).

lyssa

 

Διαβάστε περισσότερα: Λύσσα... Μια επικίνδυνη πλην εξαφανισμένη ασθένεια 

Κολλάει ο σκύλος αρρώστιες τον άνθρωπο; 

Τι συμβαίνει με τον εχινόκοκκο;

Ένας φόβος που καλλιεργείται κυρίως απ’ όσους αποστρέφονται τη συμβίωση του ανθρώπου με το σκύλο και βρίσκει εύκολα πρόσβαση στο ευρύ κοινό που πολλές φορές πάσχει από άγνοια.
Μία προσπάθεια παραπληροφόρησης που έχει έρεισμα να κρατηθεί το πόπολο εντός των οριζομένων τειχών και να καταναλώνει ό,τι του πουν οι ειδικοί (που συνήθως είναι χρηματοδοτούμενοι ειδικοί).

exinokokkos
Οι BARFistas έχοντας βαθιά ριζωμένη την άποψη ότι δεν κινδυνεύουμε από τη συμβίωση μας με το σκύλο «βουτά» στα δύσκολα της κτηνιατρικής επιστήμης και σας παρουσιάζει τις Ζωοανθρωπονόσους, αρχίζοντας από τον εχινόκοκκο.

Διαβάστε περισσότερα: Εχινόκοκκος: Πόσο κινδυνεύουμε, πόσο μας κοροϊδεύουν...

Προστατέψτε το σκύλο σας. Ποια συμπτώματα χρειάζονται επίσκεψη στο κτηνίατρο

Αγαπάμε τα σκύλο μας.
Προσέχουμε τη διατροφή του (γι αυτό μόνο BARF)
Αλλά θα πρέπει να προσέχουμε και την υγεία του…

dog illness
Όπως είμαστε εμείς η άνθρωποι έτσι και τα σκυλιά μας συχνά πυκνά αρρωσταίνουν.
Όμως εκείνα δεν μπορούν να μας πουν τι έχουν και πως αισθάνονται…

Διαβάστε περισσότερα: Συμπτώματα ασθενειών

Πρόληψη της θερμοπληξίας μέσω BARF;

Δεν είναι λίγοι αν όχι οι περισσότεροι από εμάς που δεν αφήνουν πίσω το σκύλο τους όταν πάνε διακοπές…

Καθίσταται προφανές ότι πρόκειται για την ιδανική επιλογή για όλους. Όμως αν δεν προσέξουμε τότε ελλοχεύει ο τεράστιος κίνδυνος να μας χαλάσει τις διακοπές μας η έκθεση σε κίνδυνο του παιδιού μας.

skylos heatstroke2

Οι BARFistasείναι εδώ για να σας φωτίσουν τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο καλός φίλος.

Διαβάστε περισσότερα: Θερμοπληξία ο μεγάλος κίνδυνος

Μαρκησία. Το βαρελόσκυλο με την έντονη τριχόπτωση που έγινε πριγκηπέσα…

Είμαι η Μαρκησία…

Εμεινα για 11 μήνες δεμένη σε ένα παλιό φορτηγάκι.

Το χειρότερο είναι ότι έτρωγα (τουλάχιστον έτρωγα καθημερινά) ξηρά τροφή και μάλιστα της χειρότερης ποιότητας… Το Πάσχα του 2016 συνάντησα τον μπαμπά μου και τώρα ζω ευτυχισμένη σε έναν σκυλοπαράδεισο.

Διαβάστε περισσότερα: Η ιστορία της Μαρκησίας

Στη γούνα του σκύλου μας κρύβονται τα μυστικά της υγείας του

Πέραν των φυσιολογικών 2 περιόδων που αλλάζει τρίχωμα, η συνεχής τριχόπτωση είναι σημάδι ότι πρέπει να ανησυχήσουμε και να ψαχτούμε στο τι φταίει και ο σκύλος μας χάνει τρίχωμα…

Διαβάστε περισσότερα: Τριχόπτωση σκύλου 

Προσοχή στα άγανα

Το καλοκαίρι μπήκε επίσημα μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και οι σκύλοι μας εφορμούν στη φύση μαζί μ’ εμάς… Εκεί όμως υπάρχουν κίνδυνοι που ελλοχεύουν και απειλούν την υγεία του παιδιού μας που έχει την τάση να μυρίζει τα πάντα στο έδαφος και να τρέχει ακατάπαυστα αλλά και να κυλιέται στα αγριόχορτα. Ενας από αυτούς είναι τα περιβόητα άγανα...

Διαβάστε περισσότερα: Αγανα